שווארמה הודו

שווארמה הודו – רצועות הודו מתובלות, טעימות וקלות להכנה! ניתן להכין בצד סלט, טחינה, חומוס וחמוצים ולהנות ממנת שווארמה מעולה ללא הפיתה, מה שנקרא "שווארמה בצלחת".

מרכיבים להכנת שווארמה הודו:

1 קילו בשר הודו מתאים לשווארמה, חתוך לרצועות באורך 2-3 ס"מ

3-4 כפות שמן זית

1-2 בצל, חתוך לרצועות דקות

2 כפות מיץ לימון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית צ'ילי גרוס

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות כמון

1 כפית כורכום

1/2 כפית אבקת שום

1/4 כפית טימין יבש

1/4 כפית קינמון

הוראות הכנה:

1 יש לערבב היטב את שמן הזית יחד עם כל התבלינים בקערה קטנה.

2 יש לשפוך את מרינדת שמן הזית והתבלינים על רצועות ההודו ופרוסות הבצל ולערבב היטב בתוך קערה עד שרצועות ההודו עטופות במרינדה מכל הצדדים. הכניסו את הקערה למקרר למשך כמה שעות עד לילה שלם.

3 חממו  מחבת בעלת תחתית עבה על להבה בינונית ועליה חממו כף-שתיים של שמן זית. כשהשמן חם התחילו לטגן את רצועות ההודו והבצל (אם המחבת לא מספיק גדולה להכיל את כל הכמות חזרו על הטיגון שתי פעמים). טגנו כ-10 דקות לערך עד שרצועות ההודו מבושלות היטב אך עדיין עסיסיות.

4 הסירו מן האש, אכלו לצד סלט טחינה ושאר תוספות, בתיאבון!