קציצות פליאו פרסיות – ללא קמח

במקור, קציצות פרסיות מכילות תפו"א ומעט קמח, בגרסת הפליאו הזאת תפוח האדמה הוחלף בבטטות שמוסיפות טעם עשיר ומרקם נימוח ובנוסף אין שימוש בקמח.

את קציצות הפליאו אפשר להגיש קר או חם, מנה נהדרת וקלה להכנה.

קציצות פליאו – מרכיבים:

3 כוסות מלאות בבטטה קלופה וקצוצה (1 בטטה גדולה)

בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום

3 כפות (8 גרם) פטרוזיליה טרייה

445 גרם בשר בקר טחון

רבע כפית כורכום

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

ביצה אחת

3 כפות של שומן בקר מזוקק \ שמן קוקוס \ שמן לבחירתכם לטיגון

הוראות הכנה :

הכניסו את הבטטה, הבצל, השום והפטרוזיליה במעבד מזון וע"י פולסים (לחיצות קצרות) ערבלו לקבלת מרקם אחיד.

במידה ובמהלך הערבול יוצאים הרבה נוזלים מן הירק סננו את הנוזלים מעט והפרידו אותם מן התערובת לפני הוספת הבשר.

הוסיפו לתערובת את הבשר, הכורכום, המלח, הפלפל והביצה. ערבבו עד לעיסה אחידה.

קחו חופן מהתערובת ביד והתחילו לכדרר לצורת כדור (לא גדול מידי). לאחר מכן שטחו את הכדורים מעט לצורה אליפסית.

לאחר שהכנתם את כל הקציצות, חממו מחבת בעלת תחתית עבה (ברזל יצוק) על חום בינוני לשתי דקות, הוסיפו את שומן הבקר או השמן הנבחר לחימום.

התחילו לטגן את הקציצות על המחבת עד שהן מושחמות היטב משני הצדדים – בערך 5 דקות. (כנראה שתצטרכו מספר סיבובים על מנת לטגן את כולן – יש להקפיד שהקציצות אינן צמודות אחת לשנייה) .

בתיאבון! 🙂