קציצות בקר טחון ודלעת

קציצות בקר טחון ודלעת – עם ספגטי קישוא, לצד ירקות בתנור, יחד עם סלט עשיר – קציצות באות טוב בכל ארוחה! הקיץ הגיע, הדלעת נמצאת בשפע וה הזמן להפיק ממנה מטעמים, הפעם בשילוב בקר טחון ליצירת קציצות נהדרות!

מרכיבים להכנת קציצות בקר טחון ודלעת :

2-4 כפות שמן, זית / קוקוס לבחירתכם

500 גר' בשר בקר איכותי טחון

80 גר' דלעת

2 שיני שום גדולות, כתושות דק

1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

1/2 כפית מרווה מיובשת קצוצה

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח ים

הוראות הכנה:

1 הרתיחו מים בסיר קטן, הפרידו את פנים הדלעת מהקליפה החיצונית הקשה. הכניסו את הדלעת ל- 10 דק' במים החמים עד שהיא הופכת רכה. הוציאו את הדלעת מהמים, סננו את המים היטב (הניחו את הדלעת במסננת), מעכו אותה בעזרת מזלג לעיסה והמתינו עד שהמים יסוננו.

2 בקערה גדולה – ערבבו את הבשר הטחון, הדלעת, שיני השום הכתושות, הפטרוזיליה הקצוצה, המרווה המלח והפלפל.

3 כשתערובת הקציצות מעורבבת היטב, צרו כדורים קטנים מכל העיסה (קציצות קטנות יותר יצאו טוב יותר).

4 חממו מחבת על חום בינוני, כשהמחבת חמה הוסיפו 1-2 כפות שמן. כשהשמן חם התחילו לטגן את הקציצות (יתכן ותצטרכו לעשות זאת בכמה פעמים שונות). טגנו מספר קציצות למשך 7-8 דקות, לאחר מכן הפכו אותן לצד השני ל-7-8 דקות נוספות, עד שהן משחימות מכל הצדדים. חתכו קציצה אחת ותראו אם היא עשוייה מבפנים, אם היא עוד לא מוכנה יתכן ותצטרכו לטגן 2 דק' נוספות מכל צד.

5 הניחו את הקציצות המוכנות על נייר סופג, הגישו ואכלו בתיאבון!