קציצות בקר וסלט

קציצות בקר וסלט – הפעם הקציצות לא ישחו בתוך רוטב אלא יוגשו בתוך סלט ירקות (זה יכול להיות כל סלט ירקות אהוב עליכם). אל הקציצות והסלט תוכלו להוסיף רוטב לבחירתכם (שמן זית, לימון, שום, חרדל, דבש – כל אפשרות שתרצו) וכך תקבלו מנה נפלאה משביעה ובריאה!

מרכיבים להכנת קציצות בקר וסלט :

2 כפות שמן זית

300 גר' בשר בקר איכותי, טחון

1 ביצה

1 בצל סגול קטן

2 שיני שום, כתושות

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס

1/4 כפית גינג'ר טחון

1/4 כפית הל טחון

1/2 כפית מלח

לסלט: פשוט הכינו את הסלט האהוב עליכם!

לצורך המתכון – חופן עגבניות שרי תמר, עלי חסת אייסברג, מלפפון אחד, חופן נבטי חמנייה ו7 זיתים שחורים חצויים.

הוראות הכנה:

1 חממו תנור אפייה למצב גריל (200 מעלות).

2 הכניסו למעבד מזון את כל הירקות והתבלינים (בצל, שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל, צ'ילי, ג'ינג'ר והל) וטחנו אותם בצורה גסה יחד. הוסיפו למעבד המזון את הבשר והביצה וערבבו הכל יחד למרקם אחיד.

3 הכינו תבנית מתאימה לתנור ועליה נייר אפייה. הכינו מהתערובת שבמעבד המזון קציצות קטנות ושטחו אותן מעט (יצאו בערך בין 9-14 קציצות). הניחו את הקציצות על גבי התבנית.

4 הכניסו את התבנית לתנור החם ובשלו אותן כ- 6-7 דקות מכל צד. פתחו קציצה אחת וודאו שהיא אכן מבושלת מבפנים.

5 הוציאו את הקציצות מהתנור וחתכו את הסלט שתרצו. הניחו את הקציצות בתוך הסלט, פזרו מעל את הרוטב שבחרתם ואכלו בתיאבון!