קינוח פליאו – פלנטיין תמרים קקאו

קינוח פליאו אמיתי לא קל למצוא. כאן הבאנו לכם מתכון קל ופשוט להכנה, נטול קמח, מתוק ונפלא כקינוח.

שימו לב – במתכון נשתמש בפלנטיין, סוג מסויים של בננות לבישול אשר מגיעות בצבע ירוק או צהוב. במתכון זה רצוי לבחור את בננות הפלנטיין שקליפתן בצבע צהוב-שחור המזכיר בננה בשלה מאוד.

קינוח פליאו – פלנטיין תמרים קקאו | מרכיבים להכנה:

1-2 בננות פלנטיין, חתוכות גס בערך בכמות של כוס וחצי

4 תמרים קצוצים ללא הגלעין

3 כפות שמן קוקוס

2 ביצים

לציפוי הקקאו: 8 תמרים ללא הגלעין, שליש כוס חלב קוקוס ורבע כוס אבקת קקאו Raw אורגנית.

הוראות הכנה:

  1. הכניסו את הפלנטיין למעבד מזון \ בלנדר ותטחנו היטב. הוסיפו למעבד המזון את התמרים הקצוצים, שמן הקוקוס והביצים. לאחר מכן ערבלו הכל עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. את העיסה מזגו לתבניות "קאפקייקס" או תבניות ל"סופלה"
  3. אפו בתנור שחומם מראש ל175 מעלות צלזיוס למשך 15 דקות עד שהמילוי משחים והופך זהוב-חום.

להכנת הציפוי-

  1. הכניסו את התמרים למעבד מזון\בלנדר יחד עם אבקת הקקאו ויחד עם חצי מכמות חלב הקוקוס.
  2. תטחנו הכל יחד ותוך כדי הוסיפו לאט את שארית חלב הקוקוס עד שמתקבל מרקם סמיך וחלק. מרחו כפית או יותר מהציפוי על גבי מאפה הפלנטיין כשכבה עליונה. שימו לב- הממרח יתמצק ויהיה קל יותר למריחה במקרר.

בתיאבון 🙂