קינוח פליאו מתוק ללא אפייה – שוקולד קוקוס

קינוח פליאו מתוק קל ופשוט, ללא אפייה ללא גלוטן וללא חלב! כשאתם רוצים לסיים את הארוחה בטעם מתוק או כשרוצים לנשנש משהו לצד התה/הקפה הקינוח הזה יסגור לכם את הפינה. 20 דקות הכנה, קצת קירור במקרר ואתם מוכנים לאכול.

מרכיבים להכנת קינוח פליאו מתוק :

3 כפות שמן קוקוס

130 גר' שוקולד מריר, איכותי רצוי אורגני, קצוץ

1/4 כוס אבקת קקאו, אורגנית לא ממותקת

2 כפות סירופ מייפל טבעי

1/4 כוס חמאת שקדים

כוס שבבי קוקוס (עדיף שבבים גדולים יותר מהקוקוס הטחון אך ניתן להשתמש בשניהם)

הוראות הכנה:

1 בסיר כפול (אמבט מרים או סיר רחב עם מים ובתוכו עוד סיר קטן יותר) המיסו את השוקולד המריר הקצוץ ושמן הקוקוס. ערבבו היטב עד שהכל מקבל מרקם אחיד.

2 בקערה בינונית – שפכו את תערובת השוקולד ושמן הקוקוס והוסיפו לקערה את סירופ המייפל, אבקת הקקאו וחמאת השקדים. ערבבו היטב עד למרקם אחיד ולאחר מכן הוסיפו את שבבי הקוקוס לקערה.

3 ערבבו את תכולת הקערה עד שכל שבבי הקוקוס מצופים היטב בשוקולד.

4 הכינו תבנית (או צלחת, מה שיותר נוח לאחסן במקרר) ועליה פרסו נייר אפייה. בעזרת כף, קחו כמות של כף מהעיסה שבקערה והניחו על גבי נייר האפייה (ניתן גם להניח בתוך מנג'טים מנייר או לכדרר לצורת כדור). לאחר שכל ממתקי השוקולד מוכנים על נייר האפייה הכניסו את התבנית למקפיא להמשך התמצקות.

5 קררו את ה"עוגיות" במקפיא עד שהן מתמצקות, לאחר מכן העבירו מהמקפיא להמשך אחסון במקרר, אכלו בתיאבון 🙂