צלעות בקר עם שומר ועגבניות מיובשות

צלעות בקר עם שומר ועגבניות מיובשות

מתכון נהדר לאוהבי הבשר! – צלעות בקר רכות עם טוויסט ים תיכוני

מרכיבים:

המזווה בוטיק אוכל - עגבניות מיובשות

  • 1 ק"ג של צלעות בקר קצרות – ללא עצם
  • 10 גר' (2 כפיות) של כוסברה
  • 10 גר' (2 כפיות) תערובת של כמון, מלח ופלפל שחור
  • 30 גר (2 כפות) של גי \ שמן קוקוס
  • בצל אחד חתוך לפרוסות
  • שומר בינוני חתוך לפרוסות
  • 40 גר' (רבע כוס) של שום קצוץ
  • 40 גר' (רבע כוס) של עגבניות מיובשות בשמש קצוצות
  • 235 מ"ל של יין אדום יבש (כוס)
  • 710 מ"ל (3 כוסות) של ציר בקר
  • 2 עלי דפנה

אופן הכנה:

יש לחמם תנור מראש ל177 מעלות צלזיוס. ערבבו בקערה גדולה את הצלעות עם הכוסברה ותערובת התבלינים והוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם.

לאחר מכן, חממו מחבת או סיר יחד עם הגי או השמן. הוסיפו את צלעות הבקר כשהשמן חם ותנו להן  3 דקות צריבה מכל צד. העבירו אותם לכלי אחר לאחר הצריבה.

הזהיבו את הבצל באותה מחבת\סיר שהשתמשתם בה (בערך 5 דקות). הוסיפו את השומר, השום והעגבניות המיובשות וטגנו אותם עד ריכוך (בערך 2-3 דקות).

הוסיפו את היין האדום וגרדו מהמחבת את כל המרכיבים שנדבקו אליו במידה ויש כאלה.

הוסיפו את ציר הבקר, עלי הדפנה והצלעות למחבת וכסו את המחבת והעבירו לתנור המחומם. בשלו במשך שעה וחצי (במהלך זמן זה ערבבו את התכולה פעם או פעמיים)

לאחר שעה וחצי הסירו את מכסה המחבת ותנו לתבשיל להמשיך בתנור לעוד 45 דקות. הוציאו את עלי הדפנה והגישו.

 

בתיאבון!  🙂