ציר בקר ועצמות – משובח

הכנת ציר בקר ועצמות אולי נשמעת כמו משימה מסובכת, אבל למען האמת מדובר בהכנה חד פעמית שלאחריה ניתן להשתמש ולהוסיף את נוזל הציר לכל תבשיל. למזלנו ניתן להנות מהטעם העשיר והמרפא של ציר הבקר לאורך זמן – פשוט לחלק אותו למנות, להקפיא ולהפשיר כשצריך.

מצרכים להכנת ציר בקר ועצמות :

2 קילו עצמות בקר (כולל מח עצם)

4 גזרים, חתוכים

סלרי אמריקאי שלם, חתוך

2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים

5 שיני שום, קלופות וכתושות

2 כפיות מלח

כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

3 גבעולי טימין טרי

8 גבעולי פטרוזיליה

1/4 כוס חומץ תפוחים אורגני

18 כוסות מים

הוראות הכנה:

1 מכניסים את כל הרכיבים יחד לסיר (יש להשתמש בסיר גדול שיכיל את כל המצרכים ו-18 כוסות המים).

2 הוסיפו לסיר את כוסות המים הקרים.

3 הביאו את תכולת הסיר לרתיחה (זה עלול לקחת מעט זמן), לאחר רתיחה הנמיכו את האש ותנו לתכולת הסיר לבעבע קלות. ערבבו מידי פעם ובעזרת כף תוכלו להוציא מידי פעם את השומן שמצטבר ועולה למעלה (לא חובה, רק על מנת שהציר יהיה צלול).

4 תנו לתכולת הסיר להתבשל על אש נמוכה למשך 24 שעות או פחות (גם 12 שעות יספיקו).

5 הסירו את הסיר מן האש ותנו לו להצטנן.

6 בעזרת מסננת – הפרידו את נוזל הציר מהירקות והעצמות. כאשר הנוזל מגיע לטמפרטורת החדר חלקו אותו למנות והקפיאו. הציר נשמר גשבוע במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.

בתיאבון!