פסטה פסטו ופטריות

במתכון פסטה פסטו ופטריות נשתמש בפסטה מאורז (להשיג בסופר או בחנויות טבע). מנה קלילה להכנה לארוחת צהריים או ערב, ניתן להשתמש במתכון המעולה הזה לפסטו פיסטוקים או להשתמש בממרח פסטו קנוי.

מרכיבים להכנת פסטה פסטו ופטריות :

חבילת פסטה מאורז (או שתי חבילות תלוי בגודל, בערך 200-250 גר' פסטה)

600 גר' רסק עגבניות איכותי – חברת מוטי למשל (בערך חבילה וחצי של רסק)

2-3 כפות של ממרח פסטו (פסטו שהכנתם בבית או לחלופין ממרח קנוי)

1 בצל בינוני, חתוך דק

5-8 פטריות שמפניון, לחתוך לפרוסות

הוראות הכנה:

1 במחבת עמוקה חממו מעט שמן זית וטגנו את הבצל החתוך למשך 3-4 דקות, עד להזהבה. הוסיפו את פרוסות הפטריות, ערבבו וטגנו למשך 2 דקות נוספות כד שהן מצטמקות מעט.

2 הוסיפו למחבת את רסק העגבניות ואת ממרח הפסטו וערבבו היטב יחד עם הבצל והפטריות והביאו לרתיחה. ברגע שהרוטב מתחיל לבעבע הנמיכו את האש ובשלו לעוד 7 דקות.

3 בינתיים, מלאו סיר קטן במים והרתיחו על הגז. כשהמים רותחים שפכו את הפסטה לתוך הסיר ובשלו לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה סננו אותה מהמים תחת מים קרים כדי לעצור את הבישול.

4 הגישו מנת פסטה ועליה כמות נאה של רוטב מעולה, תוכלו לקצוץ מעט בזיליקום טרי ולקשט מעל.

בתיאבון!