פליאו קציצות צמחוניות

פליאו קציצות צמחוניות מטוגנות בשמן קוקוס וטעימות להפליא! במתכון נשתמש בגזרים בטטות וקישואים שיתנו לקציצה מרקם נימוח, יחד עם עשבי תיבול שיעשירו את הטעם.

מרכיבים להכנת פליאו קציצות צמחוניות :

שמן קוקוס לטיגון (בערך 2-3 כפות)

3 ביצים

2/3 כוס קמח שקדים (ניתן לטחון שקדים במטחנת תבלינים)

400 גר' קישואים, מגורדים

200 גר' גזר, מגורד

200 גר' בטטה, מגורדת

3 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (ניתן לבחור בסוג אחד או לעשות מיקס – פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור (או פחות, לפי טעמכם)

הוראות הכנה:

1 גרדו את הירקות בפומפייה והניחו בצד את הבטטה והקישוא המגורד למשך רבע שעה, לאחר מכן סחטו אותם היטב בעזרת הידיים על מנת להוציא מהם את הנוזלים.

2 בקערה גדולה – ערבבו את הגזר המגורד, הבטטה והקישואים הסחוטים, התבלינים, עשבי התיבול, הבצל הירוק, הביצים וקמח השקדים.

3 קחו כמות של בערך כף מהתערובת וצרו בידיים קציצות שטוחות. במקביל, חממו מחבת שטוחה על להבה בינונית ועליה חממו כף של שמן קוקוס. הניחו את הקציצות על המחבת (עם מרווחים בינהם) וטגנו את הקציצות כ-5 דק' בערך מכל צד (כשהן משחימות מעט הפכו צד).

את הקציצות המוכנות הניחו בצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן הנותר. סיימו לטגן את כל הקציצות ואכלו בתיאבון!