פליאו צ'יפס – קייל טחינה וצ'ילי

אפשר לומר על הקייל שהוא מלך העלים, בריא, מזין ומלא בערכים תזונתיים אבל רובנו כלל לא משתמשים בו ביום-יום במטבח שלנו. את הפליאו צ'יפס הזה אי אפשר להפסיק לאכול וגם מי שלא מתחבר לטעם הקייל יאהב אותו בתצורה הזו.

 

מרכיבים להכנת פליאו צ'יפס:

חבילת קייל אחת

רבע כוס שמן קוקוס- אם הוא קשה יש להמיס אותו תחילה ע"י חימום על אש נמוכה

2 כפות טחינה

חצי כפית צ'ילי גרוס

חצי כפית מלח ים גס

 

הוראות הכנה:

הכינו בצד תבנית ועליה נייר אפייה וחממו מראש את התנור במצב טורבו ל120 מעלות.

הסירו את עלי הקייל מהגבעול, שטפו אותם וקרעו אותם בידיים לחתיכות שמתאימות לצ'יפס בגודל ביס.

הניחו את קרעי הקייל בקערה, ובקערה נוספת ערבבו את שמן הקוקוס, הטחינה, הצ'ילי וגרגירי המלח.

הוסיפו את הרוטב לקערת הקייל, ערבבו היטב וודאו שכל העלים מצופים ברוטב.

פזרו את העלים על נייר האפייה שבתבנית (לא נורא אם העלים יעלו זה על זה מעט) ואפו את הצ'יפס בתנור למשך 30 דקות לערך או עד שהעלים מיובשים והופכים לקריספיים.

הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לצ'יפס להתקרר למשך 10 דקות – בתיאבון !