פליאו פשטידת תרד

פליאו פשטידת תרד – אחד המתכונים הקלים להכנה,מטגנים מעט את הירקות, מערבבים את כל המצרכים ומסדרים אותם בתבנית פיירקס, מכניסים לתנור ואוכלים! לשדרוג הטעמים הוסיפו כמה פרוסות מנקניק המזווה לבחירתכם.

מרכיבים להכנת פליאו פשטידת תרד:

5 ביצים

6 פרוסות נקניק המזווה, חתוך לרצועות

1-2 כפות שמן קוקוס

1/4 כוס חלב קוקוס

250 גר' עלי תרד (או תרד ניו-זילנדי לחלופין)

1 חבילת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות דקות (בערך 7-9 פטריות)

1 בצל לבן / סגול, קצוץ דק

4 שיני שום, כתושות

כפית עלי אורגנו קצוצים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

1 חממו  מראש תנור ל- 205 מעלות.

חממו מחבת על אש בינונית, הוסיפו כף שמן קוקוס. כשהשמן חם התחילו לטגן את הבצל הקצוץ ל-3 דקות עד שהופך שקוף. הוסיפו למחבת את עלי התרד והפטריות, ערבבו והמשיכו לטגן עד שעלי התרד מצטמצמים ומאבדים מנפחם. לבסוף הוסיפו את רצועות הנקניק וטגנו דקה-שתיים נוספות.

2 בקערה גדולה – קשקשו את הביצים והוסיפו אליהם את חלב הקוקוס, המלח, הפלפל, השום, האורגנו הקצוץ ואגוז המוסקט.

3 הוסיפו לקערה עם הבלילה את הירקות המטוגנים וערבבו היטב. שמנו תבנית פיירקס מתאימה לתנור בשמן קוקוס ושפכו לתוכה את תכולת הקערה.

4 הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך 25-30 דקות עד שהפשטידה מתחילה להשחים מלמעלה. הוציאו מהתנור ותנו לה להצטנן מעט לפני ההגשה. פרסו ואכלו בתיאבון!