פליאו עוגיות פקאן חמאה

פליאו עוגיות פקאן חמאה – כל מתכון לקינוח פליאו הוא מבורך ולרוב קינוחים בהכנה בייתית אכן יוצאים בריאים וטעימים יותר. מתכון מעולה לעוגיות פקאן וחמאה שאפשר להכין ולשמור למשך השבוע.

מרכיבים להכנת פליאו עוגיות פקאן חמאה :

2.5 כוסות קמח שקדים

1 כוס חמאה, רכה

1/2 כוס סירופ מייפל

2 ביצים גדולות

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפיות תמצית וניל איכותית

1/2 כפית מלח

2 כוסות שבבי פקאנים

הוראות הכנה:

1 תחילה יש לערבב בקערה את כל החומרים היבשים – קמח שקדים, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה והמלח.

2 בקערה קטנה ערבבו בעזרת בלנדר ידני את החמאה הרכה, סירופ המייפל ותמצית הוניל למשך כ-2 דקות, עד שהכל אחיד ורך.

3 הוסיפו לקערה עם החומרים היבשים את שתי הביצים. הוסיפו אחת אחת, וערבבו היטב כל ביצה לתוך התערובת.

4 הוסיפו לקערה את החומרים היבשים, ערבבו בתנועות סיבוביות עד שכל הקמח מתאחד עם החומר הרטוב ונוצר בצק.

5 הוסיפו לקערה את שבבי הפקאן עד שהם מפוזרים באופן שווה בקערה, כסו את הקערה והניחו אותה במקרר למנוחה וצינון למשך שעה.

6 חממו מראש תנור ל- 175 מעלות.

7 הכינו בצד נייר אפייה ותבנית מתאימה לתנור, הניחו את נייר האפייה בתבנית וצרו בעזרת כף עוגיות עגולות לאורך כל תבנית האפייה. במידה ויש צורך בתבנית נוספת אפו את העוגיות בשתי פעמים (בינתיים החזירו את בלילת העוגיות לצינון במקרר).

8 הכניסו את התבנית לתנור למשך 15-20 דק', עד שהעוגיות משחימות ומעלות ריח טוב. כבו את התנור, הוציאו את העוגיות ותנו להן להצטנן בתבנית. אכלו בתיאבון!