פליאו מיונז בהכנה ביתית

פליאו מיונז – ממרח מיונז קל ופשוט להכנה ביתית. לכל חובבי המיונז – דרך פשוטה ובריאה יותר להכין את הממרח ולשלב אותו בכל ארוחה שתרצו. במתכון מכינים את הממרח עם מקצף ידני, ניתן להכין אותו גם עם בלנדר (במידת הצורך – הוסיפו כף מים בעת ההקצפה).

מרכיבים להכנת פליאו מיונז:

(ניתן להגדיל כמויות בהתאמה)

1 חלמון ביצה גדולה (צהוב)

3/4 כוס שמן אבוקדו או שמן זית

1/4 כפית חרדל דיז'ון

1/2 1 כפיות מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית כפית חומץ לבן

1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

1 בקערה גדולה – ערבבו את כל הרכיבים פרט לשמן: ביצה, חרדל דיז'ון, מיץ לימון, חומץ ומלח. ערבבו היטב למשך 30 שניות – דקה בעזרת המקצף הידני.

2 התחילו להוסיף בהדרגה ובאיטיות את השמן לקערה (1/4 כוס) תוך כדי ערבוב מתמיד עם המקצף הידני למשך דקה (יתכן ותצטרכו למצוא אדם נוסף שיחזיק את הקערה או למצוא פתרון יצירתי כדי למנוע ממנה לזוז ולברוח) עד שהשמן התערבב היטב והמרקם חלק.

3 הוסיפו לקערה באיטיות 1/4 כוס נוספת משמן הזית כמו בשלב הקודם תוך ערבוב מתמיד למשך חצי דקה נוספת עד שמתקבל מרקם חלק ומיונזי.

4 את 1/4 כוס השמן שנשארה הוסיפו לקערה בבת אחת וערבבו עם המקצף למשך חצי דקה נוספת עד שהממרח מקבל מרקם חלק ומושלם של מיונז.

בתיאבון!

ניתן לשמור 5 ימים בכלי סגור במקרר.