פליאו לביבות ירק

חנוכה הגיע וזה הזמן ללביבות! פליאו לביבות ירק – ללא גלוטן וללא טיגון, הגרסא הבריאה יותר ללביבות תפו"א האהובות, אפשר לשחק עם הירקות והתיבול שמכניסים פנימה ואפשר גם לטגן אם ממש רוצים 😉

מרכיבים להכנת פליאו לביבות ירק :

1 ביצה

3 כפות שמן קוקוס

1 כוס קישוא מגורד (2 קישואים קטנים בערך) – לגרד בפומפייה ולסחוט עם בד חיתול\מסננת כדי להוציא את רוב הנוזלים

1 כוס כרובית מגורדת (רבע כרובית מגורדת דק) בפומפייה \ מעבד מזון

1 גזר, מגורד בפומפייה

1 גבעול בצח ירוק, לקצוץ דק

1/3 כוס קמח קוקוס

1/4 כוס קמח טפיוקה / קונפלור / קמח תפו"א

2 כפיות אבקת בצל

1/2 כפית מלח

 

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל-205 מעלות.

2 קחו קערה גדולה ועמוקה וערבבו בתוכה את הירקות – הקישוא המגורד, הכרובית הקצוצה, הגזר המגורד והבצל הירוק. הוסיפו פנימה את קמח הקוקוס וקמח הטפיוקה וערבבו היטב.

3 הוסיפו לקערה את כל התבלינים ולבסוף הוסיפו את שמן הקוקוס (אם הוא מוצק יש להמיס אותו מעט קודם), ערבבו את תכולת הקערה היטב.

4 שברו את הביצה לתוך הקערה וערבבו עם כל שאר הרכיבים עד שמתקבלת תערובת 'לביבות'.

5 צרו לביבות מכל התערובת – הסוד הוא ליצור לביבות דקות יחסית כדי שיעשו היטב ויצאו מעט קריספיות. הניחו את הלביבות על גבי תבנית ונייר אפייה.

6 הכניסו את התבנית לתנור, אפו את הלביבות למשך 25 דקות ולאחר מכן הפכו אותן לצד השני ואפו אותן למשך 7-10 דקות נוספות.

הוציאו מן התנור ואכלו חם, חג שמח 🙂