פליאו לביבות ירק
חנוכה הגיע וזה הזמן ללביבות! פליאו לביבות ירק – ללא גלוטן וללא טיגון, הגרסא הבריאה יותר ללביבות תפו"א האהובות, אפשר לשחק עם הירקות והתיבול שמכניסים פנימה ואפשר גם לטגן אם ממש רוצים 😉
מרכיבים להכנת פליאו לביבות ירק :
1 ביצה
3 כפות שמן קוקוס
1 כוס קישוא מגורד (2 קישואים קטנים בערך) – לגרד בפומפייה ולסחוט עם בד חיתול\מסננת כדי להוציא את רוב הנוזלים
1 כוס כרובית מגורדת (רבע כרובית מגורדת דק) בפומפייה \ מעבד מזון
1 גזר, מגורד בפומפייה
1 גבעול בצח ירוק, לקצוץ דק
1/3 כוס קמח קוקוס
1/4 כוס קמח טפיוקה / קונפלור / קמח תפו"א
2 כפיות אבקת בצל
1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור ל-205 מעלות.
2 קחו קערה גדולה ועמוקה וערבבו בתוכה את הירקות – הקישוא המגורד, הכרובית הקצוצה, הגזר המגורד והבצל הירוק. הוסיפו פנימה את קמח הקוקוס וקמח הטפיוקה וערבבו היטב.
3 הוסיפו לקערה את כל התבלינים ולבסוף הוסיפו את שמן הקוקוס (אם הוא מוצק יש להמיס אותו מעט קודם), ערבבו את תכולת הקערה היטב.
4 שברו את הביצה לתוך הקערה וערבבו עם כל שאר הרכיבים עד שמתקבלת תערובת 'לביבות'.
5 צרו לביבות מכל התערובת – הסוד הוא ליצור לביבות דקות יחסית כדי שיעשו היטב ויצאו מעט קריספיות. הניחו את הלביבות על גבי תבנית ונייר אפייה.
6 הכניסו את התבנית לתנור, אפו את הלביבות למשך 25 דקות ולאחר מכן הפכו אותן לצד השני ואפו אותן למשך 7-10 דקות נוספות.
הוציאו מן התנור ואכלו חם, חג שמח 🙂