פליאו טפנד זיתים

פליאו טפנד זיתים – ממרח לכל ארוחה

טפנד זיתים הוא ממרח נהדר שמשדרג כל מנה, פשוט להכין, לאחסן במקרר ולשלוף במקרה הצורך. הממרח נהדר לצד סלט וביצים בארוחת הערב, או ליד המנה העיקרית בארוחת הצהריים – בסופו של דבר לא תאכלו בלעדיו 🙂

מרכיבים להכנת פליאו טפנד זיתים :

1/4 כוס פטרוזיליה טרייה

1/4 כוס עלי בזיליקום טרי

2 שיני שום גדולות

1/2 כוס עגבניות מיובשות (בשמש)

1 כוס זיתי קלמטה, ללא גלעינים

1 כוס זיתים ירוקים, ללא גלעינים

2 כפות צלפים (מוסיף מאוד, אך לא חובה)

מיץ מחצי לימון סחוט

3 כפות שמן זית, כבישה קרה ואיכותית

הוראות הכנה:

1 חתכו בגסות את כל הירקות הטריים (עלי הפטרוזיליה והבזיליקום, שיני השום, הזיתים והצלפים) ואת העגבניות המיובשות.

2 הוסיפו את כל המרכיבים מהרשימה למעלה למעבד מזון וטחנו אותם בפולסים (לחיצות קצרות), עד שמתקבלת עיסה אחידה. טעמו את הממרח והוסיפו מלח ופלפל לפי הצורך וטעמכם האישי.

3 העבירו את הממרח לצנצנת, הוסיפו מעט שמן זית וצרו שכבת "כיסוי" דקה לממרח, השמן יאריך את זמן המדף של ממרח הטפנד. יש לאחסן את הממרח במקרר. ניתן להשתמש בו במשך שבוע (פלוס מינוס, ניתן להריח ולטעום אם חל שינוי בטעם שמעיד על קלקולו.)

4 אכלו את הממרח יחד עם כל המשפחה, בתיאבון!