פליאו דג בקארי

פליאו דג בקארי – מנות קארי הן תמיד מנות מנצחות, טעימות ומשביעות. הפעם במקום עוף או בקר בחרנו מנת דג בקארי שתעשה לכם את ארוחת הצהריים הבאה למפנקת במיוחד.

מרכיבים להכנת פליאו דג בקארי :

2 כפות שמן קוקוס

600 גר' פילה דג לבן (למשל דג בס או קוד), לחתוך את הפילה לחתיכות קטנות בגודל 3 ס"מ לערך

1 בצל גדול, קצוץ דק

4 שיני שום, פרוסות דק

2 עגבניות, חתוכות גס

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

400 מ"ל חלב קוקוס איכותי

מיץ מחצי ליים, טרי

1 כפית מלח

2 כפיות אבקת קארי

1 כפית כורכום

10 עלי קארי טריים

1 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק

הוראות הכנה:

1 חממו מחבת על להבה בינונית ועליה 2 כפות שמן קוקוס. כשהשמן חם התחילו לטגן את הבצל עד שמזהיב מעט (בערך 5 דק').

2 הוסיפו למחבת את השום הכתוש והג'ינג'ר וטגנו למשך דקה, לאחר מכן הוסיפו את הקארי והכורכום ואת עלי הקארי וטגנו למשך דקה נוספת.

3 הוסיפו למחבת את חלב הקוקוס, ערבבו היטב והביאו לרתיחה קלה. הוסיפו למחבת את העגבניות החתוכות, הנמיכו את האש ותנו להן להתרכך (5 דק' לערך).

4 הכניסו את חתיכות הדג למחבת והוסיפו את המלח. ערבבו מעט ותנו לדג להתבשל ברוטב למשך 8-10 דק'. כשהדג מבושל (הוציאו חתיכה ובדקו) הוסיפו מעל את הכוסברה הקצוצה ומיץ הליים. ערבבו מעט, הסירו מהאש והגישו. בתיאבון!