פליאו בראוניז

כל לארוחה טובה מסתיימת בקינוח, במיוחד לחובבי הפליאו – פליאו בראוניז משובחות ללא אפייה מרכיבים טובים שישמחו לכם את הלב. וכמו בכל מתכון – אפשר לשדרג אותן עם תוספת אגוזים, זרעי צ'יה, שיבולת שועל, בננות ועוד שלל תוספות מפתיעות.

מרכיבים להכנת פליאו בראוניז:

1 כוס תמרים, להוציא את הגלעין ולהשרות במים 20-15 דק'

2 כוסות 'קמח' שקדים (אפשר גם לטחון את השקדים במטחנת תבלינים)

1/2 כוס אבקת קקאו איכותית

1 כפית תמצית וניל איכותית

שבבי קוקוס טחון – לפיזור מעל

אפשרי: שבבי שקדים / פקאנים קצוצים

הוראות הכנה:

1 הכניסו את כל המצרכים למעבד מזון (תמרים ללא גלעין, קמח שקדים, אבקת קקאו ותמצית וניל). ערבבו בפולסים עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה.

2 הכינו תבנית קטנה ועליה פרסו נייר אפייה. הוציאו את העיסה ממעבד המזון ושטחו אותה היטב בתוך התבנית (שטחו אותה עד לגובה שתרצו שהבראוניז יהיו בו). פזרו מעל את שבבי הקוקוס הטחון.

3 הכניסו את התבית למקרר למשך 25 דק' עד שהתכולה מתמצקת. חתכו את הבראוניז שבתבנית לפרוסות מרובעות ואכלו בתיאבון 🙂