פירה בטטה בחמאה, אגוזי מלך ומרווה

מרכיבים להכנת פירה בטטה :

2 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות

80 מ"ל (שליש כוס) מיץ תפוזים טרי (לא חובה אך מוסיף מאוד)

50 גר' חמאה

כף וחצי עלי מרווה קטנים

100 גר' (כוס) אגוזי מלך קלויים מעט

שליש כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל לטעמכם

הוראות הכנה:

1 על מנת לקלות את אגוזי המלך חממו את התנור ל-180 מעלות, פרסו את האגוזים על גבי ניר אפיה (על הרשת או על תבנית) ואפו אותם בין 8-10 דקות, או עד שהם מזהיבים מעט.

  1. בסיר גדול הרתיחו מים ובשלו את קוביות הבטטות הקלופות כ20 דקות, עד שהן מתרככות. סננו את הבטטות ושפכו את המים מן הסיר, לאחר מכן מעכו את הבטטות בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה לפירה.

הוסיפו לסיר עם הבטטות החמות את מיץ התפוזים ו-35 גר' חמאה, המשיכו לטחון עד שמתקבל מרקם חלק, הוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם.

3 את שארית החמאה חממו במחבת על להבה בינונית עד שהחמאה חמה. הוסיפו את המרווה וטגנו אותה למשך 2-3 דקות עד שהעלים קצת קריספיים, הוסיפו את אגוזי המלך הקלויים ואת אגוז המוסקט וכבו את האש.

תוכלו לערבב את אגוזי המלך, המרווה והחמאה בתוך פירה הבטטות או להגיש בקערה מעט פירה ולצפות מלמעלה בתערובת.

בתיאבון ובהנאה 🙂