פילה סלמון בציפוי קראנצ' מתוק

הכנת נתחי פילה סלמון בציפוי קראנצ' מתוק היא אחת הדרכים הפשוטות והמהירות להכין מנה עיקרית לארוחת הצהריים או הערב. נתחי סלמון עסיסיים ומתקתקים – מנה בריאה, מזינה ולא פחות חשוב: טעימה בטירוף. תהנו.
(המתכון ל150 גר' סלמון, ניתן להגדיל כמויות לפי הצורך)

מרכיבים להכנת פילה סלמון בציפוי קראנצ' מתוק :

150 גר' פילה סלמון

1/2 כוס אגוזי פקאן

3 כפות סירופ מייפל (ניתן להשתמש גם בדבש / סילאן אם המייפל פחות מועדף)

כף חומץ תפוחים איכותי

כפית פפריקה מתוקה / מעושנת

1/2 כפית אבקת צ'ילי

1/2 כפית אבקת שום

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1 הניחו נייר אפייה על גבי תבנית אפייה לתנור. על נייר האפייה – הניחו את נתחי פילה הסלמון ובזקו עליהם מלח ופלפל לפי הטעם.

2 במעבד מזון / בלנדר (אפשר גם עם בלנדר מוט) ערבבו היטב את הפקאנים, סירופ המייפל, חומץ התפוחים, הפפריקה, הצ'ילי ואבקת השום.

3 מרחו מעל לכל נתחי הסלמון את ציפוי הפקאנים הממותק כך שיכסה היטב את הפילה. הכניסו את נתחי הפילה למקרר בין שעתיים לשלוש על מנת שיספגו טעמים.

4 חממו מראש תנור ל220-225 מעלות. כשהתנור חם, הכניסו את נתחי הסלמון לתנור למשך 12-15 דקות, עד שהציפוי מתקרמל מעט והדג עסיסי אך עשוי גם בחלקו הפנימי (ניתן לחתוך חתיכה עם מזלג ולבדוק).

5 הגישו ואכלו בתיאבון!