פילה דג מטוגן

פילה דג מטוגן ומתובל – אחד המתכונים המהירים לימים שממש אין כוח להשקיע יותר מידי זמן ואנרגיות במטבח. פשוט לאכול את פילה הדג בצלחת יחד עם סלט ירקות מכל סוג ומתקבלת ארוחה מלאה טעימה ומזינה.

מרכיבים להכנת פילה דג מטוגן:

4-5 כפות שמן לבחירתכם – זית, קוקוס, זרעי ענבים

5 נתחים של פילה דג לבן לבחירתכם

3 כפיות כמון

2.5 כפיות פפריקה מעושנת

2 כפיות צ'ילי גרוס

1 כפית אבקת כוסברה (ניתן לטחון זרעים במטחנת תבלינים)

1 כפית אורגנו קצוץ (יבש)

2 כפיות מלח

0.5 כפית פלפל שחור גרוס דק

הוראות הכנה:

1 ערבבו בקערה קטנה את כל התבלינים יחד – כמון, פפריקה, צ'ילי גרוס, כוסברה, אורגנו, מלח ופלפל.

2 פזרו את התבלינים באופן שווה על כל נתחי הדג משני הצדדים (עטפו אותם היטב) והכניסו את נתחי הדג למקרר למשך שעה על מנת לספוג את הטעמים. הוציאו את נתחי הדג ב-15 דק' לפני הטיגון לטמפרטורת החדר.

3 הכינו מחבת בעלת תחתית עבה המתאימה לטיגון וחממו אותה על להבה בינונית. כשהמחבת חמה הוסיפו את השמן שבחרתם וכשהוא התחמם טגנו עליו את נתחי הדג. טגנו כל צד בין 4-5 דק'.

4 הסירו את הנתחים מהמחבת, סחטו עליהם מיץ לימון ואכלו יחד עם סלט. בתיאבון!