פילה דג בשומשום

מחפשים דרך קצת שונה לשלב דג בארוחות? פילה דג בשומשום – מנה קלילה להכנה שבסופה מתקבל נתח דג עטוף כולו בשומשום ומטוגן בשמן קוקוס על המחבת.

מרכיבים להכנת פילה דג בשומשום :

3 יח' פילה דניס

1 שן שום כתושה

2 כפות שמן קוקוס

2-3 כפות שומשום (אפשר להשתמש בכף שומשום לבן וכף שומשום שחור)

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

1 בזקו על נתחי הדניס מעט מלח ופלפל שחור משני הצדדים. מרחו מעט משן השום הכתושה על שלושת הנתחים.

2 פזרו את השומשום על צלחת בשכבת אחידה. הניחות את נתחי הדניס על השומשום וצרו ציפוי אחיד משני צידי הנתח. חזרו על הפעולה הזו עם שני הנתחים האחרים.

3 חממו מחבת על להבנה בינונית-גבוהה. חממו כף שמן זית במחבת וכשהשמן חם התחילו לטגן את הנתח הראשון. טגנו את הדג כ-3-5 דק מכל צד (הפכו אותו לצד השני כשהשומשום מתחיל להשחים מעט). חתכו חתיכה קטנה ובדקו אם הדג עשוי היטב, אם כן – הוציאו אותו מהמחבת לצלחת. טגנו כך את כל נתחי הדג.

הגישו לצד סלט טוב, אכלו בתיאבון!