פטריות פורטובלו ממולאות בטונה, צלפים וצ'ילי

מתכון פשוט שאת מרכיביו ניתן להמיר ולשנות לפי הטעם כל עוד שומרים על הבסיס- פטריות פורטובלו ממולאות בשלל ירקות, בשר/דגים ותבלינים, אופים בתנור ומתקבלת מנה מושלמת, בריאה וחדשנית.

במתכון זה בחרנו למלא את פטריית הפורטובלו בטונה (מקופסת שימורים שנמצאת בכל מזווה), צלפים, שמיר וקצת אבוקדו – לבריאות!

מתכון ל3 פטריות פורטובלו ממולאות, ניתן להגדיל כמויות לפי הצורך.

מרכיבים להכנת פטריות פורטובלו ממולאות:

3 פטריות פורטובלו, גדולות

2 קופסאות שימורים של טונה בשמן זית/במים, לשפוך את הנוזל להשאיר את נתחי הטונה

רבע כפית צ'ילי גרוס/פלפל קאיין

רבע כפית שום טרי כתוש / אבקת שום

רבע כפית פלפל שחור טחון

2 כפות צלפים (בדר"כ מצנצנת), שטופים במים

2 כפיות שמיר טרי קצוץ דק

שמן קוקוס לשימון התבנית

אבוקדו קטן, פרוס

 

הוראות הכנה:

1 חממו תנור מראש ל-225 מעלות.

2 בקערה קטנה, ערבבו יחד את הטונה מקופסת השימורים, את הצ'ילי הגרוס, השום, הפלפל השחור, השמיר והצלפים לעיסה אחידה.

3 הניחו את פטריות הפורטובלו בצורת קערה ומלאו אותן היטב במילוי הטונה שיצרתם.

4 שמנו מעט נייר אפייה והניחו עליו את הפטריות הממולאות. הכניסו לתנור שחומם מראש ואפו אותן למשך 15-20 דקות (או עד שקצות הפטרייה משחימים והיא מתרככת מעט)

5 הוציאו את הפטריות מהתנור והניחו מעליהן שתי פרוסות אבוקדו טרי, הגישו ואכלו בתיאבון.