פטריות ממולאות בתנור

פטריות ממולאות בתנור היא אחת המנות שקל להכין ועוד יותר כיף לאכול! מנה ראשונה שמצריכה רק לקצוץ את כל הרכיבים, למלא את הפטריות ולהכניס לתנור ל-15-20 דקות. את הפטריות אפשר להשאיר במילוי צמחוני ועל מנת לשדרג את המנה ניתן להוסיף כמה פרוסות של רוסטביף/צלעות בקר של 'המזווה' ולקבל ארוחת פליאו ברגע.

מרכיבים להכנת פטריות ממולאות בתנור :

20 פטריות פורטובלו (רצוי לבחור את אלו שפתוחות ויש מקום להוסיף מילוי בתוכן)

1 בצל סגול קטן, קצוץ דק דק

3 שינים שום, כתושות

גבעול סלרי קטן, קצוץ דק

1/2 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה

1/2 כוס שקדים טחונים (קנויים/לטחון שקדים במטחנת תבלינים)

1 ביצה

4 פרוסות רוסטביף/ צלעות בקר של 'המזווה', חתוכות לפרוסות קטנות ודקות

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור או טוסטר אובן ל-215 מעלות.

2 שטפו את הפטריות, חתכו את הרגל של כל פטרייה ולבסוף קצצו דק דק את כל הרגליים.

3 בקערה – ערבבו היטב את רגלי הפטריות הקצוצות, הבצל, הסלרי, השום, הפטרוזליה, השקדים הטחונים, הביצה וחתיכות הבשר.

4 הוסיפו למילוי פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם.

5 פרסו נייר אפייה על תבנית מתאימה לתנור (או לטוסטר אובן), הניחו את כל הפטריות על התבנית ומלאו את כולן היטב בעזרת כף.

6 הכניסו את התבנית לתנור למשך 15-20 דקות, הגישו ואכלו בתיאבון