פטריות ושום בתנור

לפעמים המנות הפשוטות הן הטעימות ביותר, פטריות ושום בתנור היא אחת המנות האלה. 15 דקות של הכנה וצלייה מהירה בתנור וקיבלתם את הנשנוש האולטימטיבי, הטעם המעולה של השום והעסיסיות של הפטריות יגרמו לכם להכין מייד תבנית נוספת 🙂

מרכיבים להכנת פטריות ושום בתנור :

3 כפות שמן זית / שמן קוקוס

500 גר' של פטריות שמפיניון

4 שיני שום, כתושות

2 כפות בצל ירוק / עירית לבחירתכם

מלח ופלפל לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל-200 מעלות.

2 שימו בקערה גדולה את כל הפטריות, ועליהן שפכו את שמן הזית, השום הכתוש, הבצל ירוק/עירית, המלח והפלפל. עסו את הפטריות היטב בתערובת כך שהן עטופות בשמן זית ושום באופן שווה.

3 הניחו על גבי נייר אפייה בתבנית מתאימה לתנור. תוכלו לפזר מעט תבלינים מעל (לא חובה) כמו פפריקה, אבקת שום ואבקת בצל.

4 אפו בתנור למשך 10-15 דקות לפי מידת ההכנה שאתם אוהבים. הוציאו מהתנור ואכלו כשזה חם, בתיאבון!