פאי רועים פליאו

מתכון ל פאי רועים פליאו – את תפוח האדמה המסורתי החלפנו בכרובית שמוסיפה טעם נפלא, כמעט ולא מבחינים בהבדל.

מנות: 4-6.

רכיבים להכנת פאי רועים:

כרובית אחת, לחתוך לפרחים קטנים.

2 כפות שומן בקר \ שמן קוקוס \ שמן אחר לבחירתכם

בצל גדול, חתוך דק

2 גבעולי סלרי, חתוכים דק

2 גזרים, קלופים וחתוכים דק

2 שיני שום, כתושות

500 גר' בשר בקר טחון

1-2 כוסות ציר בקר

כף רסק עגבניות משובח

3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות שומן בקר \ שמן קוקוס \ שמן אחר לבחירתכם

 

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל205 מעלות.

שמנו היטב תבנית פיירקס מרובעת גדולה המתאימה לתנור לשם הכנת הפאי.

2 בסיר גדול הרתיחו מים והכניסו את פרחי הכרובית. בשלו עד שהם מתרככים היטב.

3 על מחבת – חממו 2 כפות שמן שבחרתם על להבנה בינונית-גדולה. כשהשמן חם, הוסיפו את הבצל, הסלרי, הגזרים והשום וטגנו אותם יחד עד שהם מתחילים להתרכך, בערך 5-6 דקות.

4 הוסיפו למחבת את הבשר הטחון, הפרידו אותו היטב באמצעות כף עץ, טגנו וודאו שהוא משחים ונסגר.

הוסיפו למחבת את ציר הבקר (בין 1-2 כוסות) והמשיכו לבשל. הוסיפו את רוטב העגבניות והפטרוזיליה הקצוצה. תבלו לפי הטעם במלח ופלפל ותנו לתוכן להמשיך להתבשל במחבת מכוסה על אש נמוכה.

5 בינתיים – הכנת ציפוי הכרובית: סננו את הכרובית מהמים בעזרת מסננת. העבירו אותה לקערה ומעכו היטב באמצעות מועך פירה ידני או בלנדר מוט.

הוסיפי לכרובית את 2 כפיות השמן הנותר (שמן קוקוס/שומן בקר), ערבבו היטב והוסיפי מלח ופלפל לפי טעמכם.

6 בתבנית הפיירקס – מלאו את התחתית בשכבה ראשונה מתבשיל הבקר והירקות. עטפו בשכבה עבה ועליונה ממחית הכרובית, שטחו היטב עם כף.

7 הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 30-40 דקות, או עד שהכרובית מתחילה להשחים ולבעבע מעט. הוציאו מהתנור והגישו חם, בתיאבון!