עוף צלוי בטחינה ולימון

עוף צלוי בטחינה ולימון זו כנראה המנה העיקרית הכי מהירה שיצא לכם להכין, הקאץ' הוא שצריך להשרות את נתחי העוף במרינדה מספר שעות קודם לכן. לאחר ההשרייה נותר לכם רק להכניס את העוף בתבנית לתנור ולהנות מהטעם המעולה.

מרכיבים להכנת עוף צלוי בטחינה ולימון :

1/2 קילו נתחי חזה עוף או נתחי שוקיים ללא עור ועצמות

1/3 כוס שמן זית איכותי

מיץ מחצי לימון טרי (או יותר, תלוי כמה אתם אוהבים את הטעם החמוץ)

1/2 כוס טחינה גולמית

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית אורגנו קצוץ ( טרי או יבש)

1/4 כפית כמון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

1 קחו קערה גדולה וערבבו בתוכה את כל מרכיבי המרינדה – שמן זית, טחינה גולמית, מיץ לימון, שיני שום כתושות, אורגנו קצוץ, כמון, מלח ופלפל. ניתן להוסיף 1/4 כוס מים לתערובת על מנת לגרום לתערובת להתערבב יותר בקלות. כשהכל מעורבב במרקם אחיד שמרו בצד 1/3-1/2 כוס מהתערובת (אותה נשפוך על נתחי העוף לאחר מכן – לפני כניסתם לתנור).

2 בתערובת שנותרה בקערה – הניחו במרינדה את נתחי העוף, ערבבו והפכו אותם כך שיהיו כולם מצופים ברוטב. כסו את הקערה והכניסו אותה למקרר למשך 2-7 שעות.

3 לאחר השרייה, הוציאו את הקערה מהמקרר והניחו את נתחי העוף על תבנית מתאימה לתנור. חממו את התנור ל-190-200 מעלות (במצב גריל/טורבו) וכשהתנור חם הכניסו את התבנית למשך 25-35 דק' (עד שנתחי העוף משחימים ועשויים היטב).

4 הוציאו את התבנית מהתנור ופזרו על נתחי העוף את שארית הרוטב ששמרנו מהמרינדה, הגישו את הנתחים עם הרוטב ואכלו בתיאבון!