עוף צלוי בחומץ בלסמי ובטטות

מתכון קל ונהדר, לקבלת תוצאה טובה ביותר רצוי להשתמש בחומץ בלסמי איכותי ככל האפשר.

 

מרכיבים:

עוף שלם חתוך ל-8 חתיכות \ 8 חתיכות כרעיים – לנוחיותכם ולטעמכם.

מלח ופלפל

2 כפות שומן בקר מזוקק \ שמן קוקוס

בצל סגול אחד פרוס לפרוסות

3 שיני שום קצוצות

2 כפות (30 מ"ל) חומץ בלסמי – עדיפות לחומץ מיושן במרקם סירופי – במידה ויש

3 בטטות קלופות וחתוכות לפרוסות \ קוביות

2 גבעולי רוזמרין

 

הוראות:

חממו תנור מראש ל- 205 מעלות צלזיוס.

טבלו את נתחי העוף בפלפל ומלח לפי טעמכם. במחבת – חממו את שמן הקוקוס \ שומן הבקר והניחו את הנתחים כאשר העור פונה מטה –  אל המחבת.

השחימו את העוף למשך 5 דקות עד שניתן להבחין שהעור נפרד מן הנתח בקלות, לאחר מכן הפנו את הנתחים לצידם השני וטגנו עוד כ-3 דקות לערך.

הוציאו את נתחי העוף מן המחבת לצלחת והוסיפו למחבת את הבצל הסגול. טגנו את הבצל קלות (5 דקות) והוסיפו את השום לטיגון של דקה נוספת. הוסיפו את החומץ הבלסמי וגרדו בעזרת כף עץ את המשקעים במידה ונוצרו כאלה. ערבבו מעט וכבו את האש, הוסיפו את הבטטות וערבבו אותן ברוטב, טעמו והוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם.

העבירו את הרוטב והבטטות לתבנית עמוקה לתנור (פיירקס) עליה הניחו את גבעולי הרוזמרין ומעל – את נתחי העוף.

כסו את התבנית בעזרת מכסה או נייר כסף ובשלו בתנור 45 דקות. לאחר 45 דקות העבירו את התנור למצב "טורבו", הסירו את המכסה וצלו את העוף ל10 דקות נוספות או עד שהעור שחום וקריספי – אך לא שרוף.

הגישו ואכלו בתיאבון!