עוף פטריות ובצל בחומץ בלסמי

עוף פטריות ובצל בחומץ בלסמי – מתכון נהדר למנה עיקרית טעימה וקלה להכנה. ניתן להוסיף ירקות נוספים על מנת להעשיר את המנה כמו כרישה, גזר מגורד ועוד…

מרכיבים להכנת עוף פטריות ובצל בחומץ בלסמי :

6 נתחים של חזה עוף פרוס

1 בצל, חתוך לקוביות

1 חב' פטריות שמפניון, פרוסות לפרוסות בינוניות

4 שיני שום, כתושות

1 פחית עגבניות מרוסקות איכותיות (חברת מוטי למשל)

2 כפיות שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

1/2 כפית טימין מיובש

3/4 כפית בזיליקום מיובש

1 כפית אורגנו מיובש

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

1 תחילה, תבלו את נתחי חזה העוף במלח, פלפל ובשום הכתוש.

2 חממו מחבת רחבה על להבה בינונית, הוסיפו כף שמן זית וכשהשמן חם התחילו לטגן את נתחי חזה העוף כ3-5 דק' מכל צד עד שהם עשויים היטב מבפנים.

3 הוסיפו למחבת את הבצל החתוך והפטריות וטגנו גם אותם יחד עם נתחי חזה העוף למשך 4 דקות נוספות.

4 הוסיפו למחבת את העגבניות המרוסקות, החומץ הבלסמי, הבזיליקום, האורגנו והטימין ולאחר רתיחה הנמיכו את האש והמשיכו לבשל למשך 10-15 דק'. לאחר שהרוטב מצטמצם ונתחי חזה העוף מבושלים היטב – הסירו מהאש,הגישו ואכלו בתיאבון!