עוף בלימון ושום
עוף בלימון ושום היא מנה קלה להכנה בעלת טעמים טריים ורעננים. השרייה של העוף במרינדה לפני בישולו תעשיר את הטעם – מומלץ ביותר במידה ויש זמן להכין מראש.
מרכיבים להכנת עוף בלימון ושום :
900 גרם כרעי עוף \ שוקי עוף – להסיר את העור
2 כפות \ 30 מ"ל שומן בקר מזוקק \ שמן קוקוס
רבע כוס \ 60 מ"ל מיץ לימון טרי
4 שיני שום מרוסקות – מגורדות
כפית \ 1 גרם פטרוזיליה מיובשת
כף \ 5 גרם בזיליקום מיובש
חצי כפית אורגנו מיובש
חצי כפית מלח ים
רבע כפית פלפל
הוראות הכנה:
ערבבו את מיץ הלימון, השום, הפטרוזיליה, הבזיליקום, האורגנו, מלח ופלפל.
שפכו את התערובת מעל כרעי \ שוקי העוף והשרו למשך שעה לכל הפחות – עד לילה אחד במקרר (מומלץ בחום)
חממו מראש את התנור ל190 מעלות צלזיוס, הניחו את חתיכות העוף בתבנית לתנור – וודאו כי החתיכות מרווחות ולא עולות אחת על השניה בתבנית.
שפכו מעט שומן בקר \ שמן קוקוס על כל חתיכה.
לאחר מכן לבשל בתנור למשך 30 דקות והגישו.
(*במידה ויש לכם מד-חום ייעודי לבישול, כאשר העוף מגיע ל74 מעלות צלזיוס- הוא מוכן.)
בתיאבון 🙂