עוף בלימון ושום

עוף בלימון ושום היא מנה קלה להכנה בעלת טעמים טריים ורעננים. השרייה של העוף במרינדה לפני בישולו תעשיר את הטעם – מומלץ ביותר במידה ויש זמן להכין מראש.

מרכיבים להכנת עוף בלימון ושום :

900 גרם כרעי עוף \ שוקי עוף – להסיר את העור

2 כפות \ 30 מ"ל שומן בקר מזוקק \ שמן קוקוס

רבע כוס \ 60 מ"ל מיץ לימון טרי

4 שיני שום מרוסקות – מגורדות

כפית \ 1 גרם פטרוזיליה מיובשת

כף \ 5 גרם בזיליקום מיובש

חצי כפית אורגנו מיובש

חצי כפית מלח ים

רבע כפית פלפל

הוראות הכנה:

ערבבו את מיץ הלימון, השום, הפטרוזיליה, הבזיליקום, האורגנו, מלח ופלפל.

שפכו את התערובת מעל כרעי \ שוקי העוף והשרו למשך שעה לכל הפחות – עד לילה אחד במקרר (מומלץ בחום)

חממו מראש את התנור ל190 מעלות צלזיוס, הניחו את חתיכות העוף בתבנית לתנור – וודאו כי החתיכות מרווחות ולא עולות אחת על השניה בתבנית.

שפכו מעט שומן בקר \ שמן קוקוס על כל חתיכה.

לאחר מכן לבשל בתנור למשך 30 דקות והגישו.

(*במידה ויש לכם מד-חום ייעודי לבישול, כאשר העוף מגיע ל74 מעלות צלזיוס- הוא מוכן.)

 

בתיאבון 🙂