עוגת פירות יבשים ללא גלוטן

עוגת פירות יבשים ללא גלוטן – קינוח מתוק וטעים, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר. אפשר להוסיף את כל הפירות היבשים והאגוזים האהובים עליכם וכך לגוון בטעם שלה.

מרכיבים להכנת עוגת פירות יבשים ללא גלוטן :

תבנית אינגליש קייק

2 כפות שמן זית

2 כוסות קמח שקדים (ניתן לטחון שקדין במטחנת תבלינים)

1/2 כוס משמשים מיובשים

1/2 כוס שזיפים מיובשים

1/3 כוס צימוקים / חמוציות

3 תמרים

1/4 כוס אגוזי פקאן

1/4 כוס אגוזי מלך

3 ביצים

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל איכותית

  • יש לחתוך את כל הפירות היבשים לרבעים/חתיכות קטנות

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל-180 מעלות.

2 בקערה גדולה – ערבבו את החומרים היבשים: קמח השקדים, אבקת הסודה לשתייה ו-1/4 כפית המלח. הוסיפו לקערה את שלל הפירות היבשים והאגוזים.

3 בקערה נפרדת – ערבבו היטב את החומרים ה'רטובים': הביצים, שמן הזית ותמצית הוניל. לאחר מכן, ערבבו יחד את תכולת שתי הקערות עד שמתקבלת בלילה אחידה לעוגה.

4 העבירו את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת / עם נייר אפייה. הכניסו את העוגה לתנור למשך 40-50 דקות, נעצו בעוגה קיסם וכשהוא יוצא יבש הוציאו את העוגה מהתנור. תנור לעוגה להצטנן למשך 20-30 דקות לפני פריסתה.

הגישו ואכלו בתיאבון 🙂