עוגיות פליאו – פקאן חמוציות

עוגיות פליאו אלו הן אלטרנטיבה נהדרת לקינוח פליאו מתוק וטעים. תוכלו להשתמש בחמוציות קפואות או מיובשות.

מרכיבים להכנת עוגיות פליאו פקאן חמוציות:

חצי כוס שמן קוקוס

חצי כוס סוכר קוקוס / 1/3 כוס סילאן

ביצה גדולה אחת

כפית תמצית וניל

כף דבש

כוס וחצי קמח שקדים טחונים

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

רבע כוס אגוזי פקאן

חצי כוס חמוציות קפואות (בין שליש-רבע כוס לחמוציות יבשות)

 

הוראות הכנה:

1 חממו תנור מראש ל-190 מעלות.

2 בקערה גדולה ערבבו את הסוכר קוקוס ושמן הקוקוס בעזרת מטרפה או מיקסר ידני.

הוסיפו לקערה את הביצה, הדבש ותמצית הוניל עד שהכל מעורבב היטב.

3 הוסיפו לתערובת את הקמח ואבקת הסודה לשתייה וערבבו שוב הכל עד לקבלת עיסה אחידה.

בשלב הסופי – הוסיפו את אגוזי הפקאן ואת החמוציות וערבבו אותם בעזרת כף עץ לתוך התערובת.

4 הוציאו כמות בגודל כפית מהתערובת וכדררו אותה ביד (השתדלו להכניס אגוז פקאן וחמוציות לכל עוגייה) לאחר מכן שטחו כל כדור בעזרת האצבעות לעוגייה עגולה ושטוחה. הניחו את העוגיות על גבי נייר אפייה (לחלופין ניתן מראש להכין אותן בתבנית ייעודית לעוגיות), ודאו שהן רחוקות מעט אחת מהשנייה כיוון שבמהלך האפייה הן תופחות מעט.

5 אפו את העוגיות בתנור למשך 10 דקות. כשקצוות העוגייה מתחילות להשחים – הן מוכנות 🙂

הוציאו אותן מן התנור ואכלו בתיאבון!