סלמון אפוי בזיגוג מייפל הדרים

סלמון אפוי בזיגוג מייפל הדרים – מתכון מתקתק שמתאים גם לארוחה רשמית וגם לימים בהם רוצים להכין משהו מהיר פשוט וטעים להפליא. לצד הסלמון אפשר להגיש ירקות בתנור, סלט עשיר או פירה מבטטות.

מרכיבים להכנת סלמון אפוי בזיגוג מייפל הדרים :

2-3 כפות שמן זית

4 נתחים של פילה סלמון

3 שיני שום, כתושות

2 כפיות של ג'ינג'ר מגורד

1/3 כוס סירופ מייפל

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית טימין טרי

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור אפייה ל-200 מעלות. הכינו תבנית מתאימה לתנור ועליה פרשו נייר אפייה.

2 בקערה קטנה ערבבו את כל רכיבי הזיגוג: מייפל, מיץ תפוזים, ג'ינג'ר מגורד, שום כתוש, פלפל שחור וטימין. הניחו מחבת קטנה על להבה נמוכה ושפכו לתוכה את הרוטב, ערבבו תוך כדי בישול על האש (למשך 5 דקות) עד שהרוטב מצטמצם מעט.

3 סדרו את נתחי הסלמון על התבנית והברישו את כל הנתחים עם זיגוג המייפל – שמרו חצי מכמות הזיגוג להמשך הבישול.

4 הכניסו את התבנית לתנור האפייה ובשלו את הנתחי הסלמון למשך 10-15 דק', עד שהדג מבושל לרמה שאתם אוהבים (חתכו נתח אחד ובדקו שהדג מבושל מבפנים). ***  לאחר 7-8 דק' בישול בתנור – הוציאו את התבנית והברישו שוב את כל נתחי הסלמון עם הזיגוג הנותר, הכניסו לתנור להמשך בישול.

הוציאו את התבנית מהתנור ואכלו בתיאבון!