סלט שעועית ירוקה, בצל סגול וחומץ בלסמי

סלט שעועית ירוקה, בצל סגול וחומץ בלסמי – סלט נפלא, להכין ממנו כמות גדולה ולשמור במקרר. מתאים לצד כל מנה עיקרית או בארוחת ערב. רצוי כמובן להשתמש בשעועית ירוקה טרייה אך גם משעועית קפואה יתקבל סלט מעולה.

מרכיבים להכנת סלט שעועית ירוקה, בצל סגול וחומץ בלסמי :

700 גר' שעועית ירוקה, יש לחתוך את הקצוות וליצור מהשעועית חתיכות באורך 7 ס"מ לערך

1/2 בצל סגול, קצוץ דק

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

1/3 כוס אגוזי מלך, קצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה :

1 בסיר, הרתיחו מים ופזרו בתוכם מעט מלח. כשהמים רותחים, הוסיפו לסיר את השעועית הירוקה וערבבו למשך 2-3 דקות, השעועית צריכה להיות מבושלת אך עדיין מעט קריספית.

2 כשהשעועית מתבשלת הכינו בצד קערה ובה מים עם קרח (מעין 'אמבטיית קרח'). כשהשעועית מסיימת את הבישול בסיר העבירו הכל לקערת הקרח כדי לעצור את בישול השעועית, לאחר דקה סננו ממי הקרח והניחו את השעועית בצד.

3 בקערה גדולה, הוסיפו את השעועית ואת הבצל הסגול הקצוץ, הוסיפו את שמן הזית והחומץ הבלסמי וערבבו היטב, תבלו את הסלט במלח ופלפל לפי טעמכם.

4 פזרו את אגוזי המלך מעל לקישוט, הגישו ואכלו בתיאבון!