סלט שומר, קולורבי ולימון

כדי ליצור קצת גיוון במטבח הפעם ניתן מתכון ל- סלט שומר, קולורבי ולימון. סלט מרענן (שמזכיר קצת טעם ילדות בזכות השומר), בריא ויכול להישמר במקרר במשך כמה ימים בגלל הירקות ה'קשים' שמרכיבים אותו.

זמן הכנה – 15 דקות, 3 מנות (פלוס מינוס).

מרכיבים להכנת סלט שומר, קולורבי ולימון :

300 גר' שומר

200 גר' קולורבי

2 גזרים

מיץ לימון טרי (משני לימונים בינוניים)

2 כפות שמן זית איכותי

מלח ופלפל לפי הטעם

ניתן 'לקשט' עם שמיר קצוץ מלמעלה לאוהבי הטעם או פשוט לקצוץ ולהשתמש בעלי השומר עצמו.

הוראות הכנה:

1 הפרידו את העלים וגבעולי השומר מהחלק הלבן של השומר, חתכו את החלק הלבן לפרוסות דקות. (תוכלו להכניס לסלט גם את הגבעולים הירוקים פרוסים דק במידה ואתם אוהבים.)

2 חתכו את שני הגזרים לפרוסות דקות. קלפו את הקולורבי ופרסו גם אותו לפרוסות דקות וקטנות, הוסיפו את כל הירקות החתוכים לקערה גדולה.

3 בקערה קטנה ערבבו את כל רכיבי הרוטב: מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. שפכו את הרוטב מעל הירקות הפרוסים וערבבו היטב.

4 תוכלו לקשט את הסלט בעלי שמיר קצוצים או בעלי השומר.

5 הגישו ואכלו בתיאבון!