סלט פליאו עוף ואבוקדו (4 מנות)

סלט פליאו עוף ואבוקדו – סלט העוף הזה מצויין לארוחת צהריים. אפשר להשתמש בשאריות עוף או לחלופין חתיכות חזה עוף. ניתן להפוך אותו לפיקנטי בהוספת צ'ילי גרוס או פלפל אנגלי גרוס.

סלט פליאו עוף ואבוקדו – מרכיבים להכנה:

4 חתיכות כרעיים עוף \ חתיכות חזה עוף ( ללא עור וללא עצמות)
1 כפית צ'ילי גרוס
2 כפית כמון
1 כפית מלח ים
2 כפית שמן אבוקדו
3 יחידות אבוקדו בינוניות
2 עגבניות חתוכות
חצי בצל סגול קצוץ
4 כפות מיץ לימון
פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

חממו מראש תנור ל250 מעלות ולאחר מכן סדרו את כרעיי העוף בתבנית אפייה מזכוכית. פזרו צ'ילי גרוס, כמון ומלח ים. מזגו את שמן האבוקדו וערבבו כך שיתפזר בצורה שווה בין כל חתיכות העוף.

הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש למשך כ20-30 דקות או עד אפייה מלאה (הצבע הוורוד יהפוך ללבן) של העוף והשחמה.

בנתיים בקערה בינונית, הוסיפו את האבוקדו ומעכו אותו בעזרת מזלג עד שמתקבל מרקם קרמי. הוסיפו את העגבנייה, בצל ומיץ הלימון.

לאחר שהעוף מוכן, פרקו אותו לחתיכות קטנות בעזרת מזלג\סכין והוסיפו לקערה. ערבבו מספר שניות. תבלו עם עוד מלח ים ופלפל שחור לפי טעמכם והגישו.

בתיאבון 🙂