סלט כרוב-גזר ברוטב אסיאתי

כשרוצים לגוון בסלטים שמגישים לצד הארוחה סלט כרוב-גזר ברוטב אסיאתי עושה את העבודה! הבסיס של הסלט פשוט מאוד – כרוב וגזר קצוצים (אפשר כמובן להגדיל נפח עם עוד ירקות שאתם אוהבים ומתאימים, קולורבי לדוגמא), הרוטב עם הטעם האסיאתי הופך אותו לסלט מעולה שהולך לצד כל מנה וארוחה!

מרכיבים להכנת סלט כרוב-גזר ברוטב אסיאתי :

1/2 ראש כרוב קטן, לחתוך לרבעים, להוציא את הליבה ולחתוך לרצועות דקות וארוכות

2-3 גזרים, קלופים ומגורדים

1/4 כוס חמאת שקדים

1/2 כף חומץ תפוחים (אפשר גם כף לאוהבי הטעם)

כפית שמן שומשום

כף מיץ לימון / ליים סחוט טרי

כפית סילאן (להמתקה קלה)

2 כפות זרעי שומשום קלויים (לטעם ולקישוט)

אפשרי: חצי כפית ג'ינג'ר מגורד, מוסיף טעם וחרפרפות

הוראות הכנה:

1 חתכו את הכרוב לרצועות דקיקות ואת הגזר גרדו בפומפייה, הכניסו את הירקות לקערה גדולה.

2 בקערה נוספת ערבבו את כל רכיבי הרוטב – חמאת השקדים, חומץ התפוחים, שמן השומשום, מיץ הלימון, סילאן, זרעי השומשום והג'ינג'ר. כשהרוטב במרקם אחיד הוסיפו את זרעי השומשום הקלוי וערבבו.

3 שפכו את הרוטב מעל הירקות, ערבבו היטב והגישו. בתיאבון!