סלט ירקות שורש

סלט ירקות שורש צבעוני וטעים שישדרג לכם כל ארוחה. את הירקות יש לחתוך לרצועות דקות בעזרת מנדולינה / קולפן / סכין וקרש חיתוך או בכל דרך אחרת שתבחרו. כמובן שאת הסלט אפשר לשפר ולשדרג בעזרת ירקות אחרים שאהובים עליכם, עשבי תיבול או כל רוטב שאתם מתחברים אליו – להכין, לשמור במקרר ולאכול בכל הזדמנות!

מרכיבים להכנת סלט ירקות שורש :

800 גר' גזר (בין 7-10 גזרים), קלופים וחתוכים לרצועות דקות וארוכות

1 קישוא, חתוך לרצועות דקות וארוכות

1 סלק, קלוף וחתוך לרצועות דקות וארוכות

4-6 צנוניות, חתוכות לרצועות דקות

1/2 בצל סגול, קצוץ דק

שמן זית

מיץ לימון סחוט טרי (מחצי לימון/לימון שלם – לפי הטעם)

מלח ופלפל לפי הטעם

אפשרי: להוסיף לסלט חתיכות תפוח ירוק / אגס, לשדרוג הסלט

לקישוט מעל: בצל ירוק קצוץ / שמיר קצוץ / פטרוזיליה קצוצה – לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1 תחילה יש לקלף את כל הירקות שדורשים קילוף (גזרים, סלק, בצל). לחתוך את כל הירקות לרצועות ארוכות ודקות פרט לבצל אותו יש לקצוץ.

2 הניחו את כל הירקות הקצוצים בקערה גדולה וחתכו גם את האגס/התפוח במידה ובחרתם להוסיף אותו. שפכו מעל הירקות 'שלוק' שמן זית ומיץ לימון טרי.

3 ערבבו היטב את תכולת הקערה, תבלו במלח ופלפל לפי טעמכם. הוסיפו מעל הסלט את הירק הקצוץ שבחרתם (בצל ירוק/שמיר/פטרוזיליה).

אכלו בתיאבון!