סלט בריאות ברוטב שקדים והדרים

סלט בריאות ברוטב שקדים והדרים – סלט המכיל נתחי עוף, עלים ירוקים, צנונית ובצל סגול ברוטב מתקתק שמורכב מממרח שקדים, מיץ תפוז, נגיעות של חרדל ודבש ועוד הרבה דברים טובים. מנה מנצחת ירוקה וטעימה ביותר לצד כל ארוחה.

מרכיבים להכנת סלט בריאות ברוטב שקדים והדרים :

לסלט:

250 גר' נתחי חזה עוף פרוס

3 כוסות עלי בייבי (אפשר להמיר כוס אחת של עלי בייבי בכוס עלי חסה חתוכים)

2 כוסות נבטים לבחירתכם – אלפלפא, סיניים, חמנייה

5 יחידות צנונית, לחצות ולפרוס לפרוסות דקות

1 בצל סגול קטן / 1/2 בצל סגול בינוני – לחצות ולפרוס לפרוסות דקות

אפשרי: חופן חמוציות לקישוט והוספת טעם מתוק-חמוץ

לרוטב:

1 כף שמן זית

3 כפות ממרח שקדים

3 כפות מים

1 כף ממרח חרדל משובח

1/2 כפית דבש

2 כפות מיץ תפוז סחוט טרי (אפשר להחליף גם במיץ לימון סחוט טרי לטעם חמצמץ יותר)

1 שן שום, כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1 תחילה יש לבשל את העוף – חממו מחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני-גבוה, כשהשמן חם הוסיפו למחבת את נתחי חזה העוף (תוכלו לתבל אותם כפי שתרצו – צ'ילי מלח פפריקה פלפל או להשאיר אותם ללא תיבול כלל). טגנו את חזה העוף היטב משני הצדדים (5 דק' מכל צד בערך), חתכו חתיכה ובדקו שהעוף מבושל היטב ומושחם מעט משני הצדדים. הסירו את המחבת מן האש ותנו לנתחי העוף להצטנן.

2 כאשר העוף הצטנן – חתכו אותו בעזרת הידיים או בעזרת סכין ומזלג לחתיכות בגודל ביס.

3 בקערה קטנה ערבבו בעזרת מזלג את כל רכיבי הרוטב יחד: שמן זית, ממרח שקדים, מים, חרדל, דבש, מיץ תפוזים, שום, מלח ופלפל. ערבבו עד שהרוטב מקבל מרקם אחיד.

4 בקערה גדולה ערבבו את כל מרכיבי הסלט – חזה העוף החתוך, עלי בייבי, נבטים, צנונית ובצל סגול. שפכו מעל את הרוטב ערבבו והגישו – בתיאבון 🙂