סלט אבוקדו, הדרים ותאנים

סלט אבוקדו, הדרים ותאנים הוא סלט נפלא ומרשים לרגעים שבא לכם לגוון במטבח ולחרוג מהסלט הקצוץ (עגבניה-מלפפון-חסה) או לימים שבהם אתם מתארחים וצריכים להביא אתכם מנה מפתיעה מרעננת וטעימה. ניתן לשדרג את הסלט בתוספת ירקות אגוזים וגרעינים לבחירכם!

מרכיבים להכנת סלט אבוקדו, הדרים ותאנים :

4 כוסות עלי בייבי / אורוגולס / חסה / מיקס עלים לבחירתכם

1/4 בצל סגול קטן פרוס לפרוסות דקות

2 פירות הדר אהובים עליכם (תפוז / תפוז דם / אשכולית/ אשכולית אדומה / תפוז סיני וכו'), חתוכים לפרוסות קטנות

3 תאנים טריות (ניתן גם להשתמש בתאנים מיובשות במקרה הצורך), חתוכות לפרוסות

1/2 אבוקדו בשל, להפריד מהקליפה ולחתוך לרצועות

1/2 כוס אגוזים חצויים לחצי (אגוזי מלך / פקאנים / שקדים או כל סוג אחד לבחירתכם)

כף שמן זית

1/2 כף חומץ בלסמי איכותי

הוראות הכנה:

1 בקערה קטנה – ערבבו היטב קודם כל את שמן הזית והחומץ הבלסמי.

2 בקערה גדולה – הכניסו את כל רכיבי הסלט ( עלים, תאנים, אבוקדו, פירות הדר ואגוזים) כשהם חתוכים לחתיכות

3 שפכו את שמן הזית והחומץ הבלסמי על כל רכיבי הסלט וערבבו היטב. הוסיפו מלח ופלפל במקרה הצורך, בתיאבון!