נתחי פרגית ברוטב פירות יבשים

נתחי פרגית ברוטב פירות יבשים היא מנה מתוקה, טעימה וממכרת! נתחי הפרגית שמתבשלים בתנור שומרים על העסיסיות שלהם ורוטב הפירות היבשים יוצא נהדר ומתאים להגשה לצד אורז או פירה תפוחי אדמה ובטטות.

מרכיבים להכנת נתחי פרגית ברוטב פירות יבשים :

4-5 נתחי פרגית

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/4 כוס מים

1-2 כפות דבש

1 בצל בינוני, פרוס לפרוסות דקות

1/2 כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

5-6 תמרים ללא החרצן, חתוכים לרבעים

1/4 כוס צימוקים

כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורד

1/2 כפית כמון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

1 תחילה יש לחמם מחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני-גבוה, כשהשמן חם יש לטגן את פרוסות הבצל עד להזהבה וריכוך (5-7 דק' בערך). כשהבצל רך יש להוסיף למחבת את מיץ התפוזים, המים, והדבש ולערבב עם הבצל למשך 2 דקות נוספות.

2 הוסיפו למחבת ולרוטב את הפירות היבשים (משמשים, תמרים, צימוקים), הג'ינג'ר המגורד והתבלינים (מלח, פלפל, כמון וקינמון) והביאו לרתיחה. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש ובשלו את הפירות היבשים ברוטב למשך 7 דקות נוספות על מנת לרכך אותם ולעבות את הרוטב.

3 כבו את האש ותנו לרוטב להצטנן למשך 20-30 דקות, בינתיים חממו את תנור האפייה ל- 190 מעלות. הכינו תבנית מתאימה לתנו והניחו בה את נתחי הפרגית.

4 כשהרוטב הצטנן מעט שפכו אותו על נתחי הפרגית שבתבנית וודאו שהנתחים עטופים ברוטב משני הצדדים. הכניסו את התבנית לתנור ובשלו למשך 30 דקות (לאחר 15 דקות הפכו את הנתחים לצד השני) עד שנתחי הפרגית משחימים מעט ומבושלים משני הצדדים.

5 הוציאו את התבנית מן התנור ואכלו בתיאבון !