נתחי עוף ברוטב צ'ילי

מתכון נתחי עוף ברוטב צ'ילי – מנה מתקתקה-חריפה בנוסח קוריאני בעלת טעמים נהדרים. מנה מצויינת להכנה בבית ממרכיבים איכותיים, כך אפשר לקבל טעם עשיר ומושחת פחות מזה שמציעים לנו במסעדות אוכל מהיר.

מרכיבים להכנת נתחי עוף ברוטב צ'ילי :

600 גר' חזה עוף או שוקי עוף (נתחי שוקיים ללא עצמות וללא עור), לחתוך לחתיכות בינוניות שנוח לאכול

מלח ים

מרכיבים לרוטב:

1/2 בצל סגול, חתוך דק

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך דק (בערך כפית של ג'ינג'ר מגורד)

2 שיני שום, קלופות וחתוכות

2 כפיות רוטב דגים (fish sauce)

2 כפות רוטב תמרי

כפית שמן שומשום

2 כפות דבש

כף רוטב מירין

2 כפות ממרח עגבניות איכותי

4 כפות מים

כף מיץ לימון טרי

לקישוט: 

זרעי שומשום קלוי ובצל ירוק חתוך

הוראות הכנה:

1 פזרו מעט מלח על נתחי העוף החתוכים והניחו אותם בצד.

2 במעבד מזון/בלנדר – ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד. אם אין לכם מעבד מזון תוכלו לגרד על פומפייה את הבצל השום והג'ינג'ר ולערבב אותם יחד עם שאר הרכיבים הנוזליים.

3 על מחבת גדולה ואש בינונית-גבוהה – חממו כף שמן קוקוס לטיגון העוף. כשהשמן חם, הוסיפו את נתחי העוף וטגנו אותם 5 דק' מכל צד (10 דק' סה"כ).

בזמן שהעוף מתבשל – העבירו את הרוטב ממעבד המזון לסיר קטן וחממו את הרוטב על הגז, הביאו את הרוטב לרתיחה וערבבו היטב על מנת שלא ישרף למשך 2 דקות.

4 כאשר העוף סיים להתבשל והושחם מעט, שפכו אל המחבת את כל הרוטב האדום וערבבו את נתחי העוף היטב כך שיצופו ברוטב. תנו לעוף לספוג את הרוטב למשך 2-3 דקות ושימו לב שהרוטב ממשיך להתקרמל ולעטוף את נתחי העוף.

פזרו מעל שומשום קלוי ובצל ירוק חתוך, הסירו מהאש ואכלו בתיאבון!