נתחי אמנון בליווי סלסת צלפים

מתכון מרענן וקל להכנה של פילה אמנון בליווי סלסת צלפים, את הצלפים ניתן לקנות משומרים (במלח או בחומץ) בצנצנות או להשתמש בהם טריים בעונה. (מתכון ל-4 מנות)

מרכיבים להכנת פילה אמנון וסלסת צלפים:

600 גר' פילה אמנון פרוס ללא עצמות

2 כפיות שמן זית

לסלסת הצלפים:

2 כפות צלפים, ללא המים

כף פטרוזיליה קצוצה דק

חצי כף-כף מיץ לימון טרי

כף וחצי שמן זית

 

הוראות הכנה:

להכנת סלסת הצלפים: הכניסו את כל המרכיבים למעבד מזון וטחנו אותם יחד, או לחלופין – קצצו מעט את הצלפים וערבבו את כל הרכיבים בקערה לקבלת סלסה גסה יותר.

להכנת הדג: חממו מחבת היטב על אש גדולה (רצוי מחבת בעלת תחתית עבה ופסים לצלייה). הברישו את נתחי הפילה בשמן זית וצלו את הדגים 4-5 דקות מכל צד, או עד שהדג עשוי ואינו שקוף בחלקו הפנימי.

העבירו את נתחי הדג לכלי הגשה וצפו אותם מעל בסלסה, כסו את הכלי והנחו לדגים לספוג את הטעם למשך חמש דקות.

הגישו ואכלו, בתיאבון!