מרק סלק גזר ועגבניות

פליאו מרק סלק גזר ועגבניות – מרק ירקות במרקם קרמי (מרק טחון בעזרת בלנדר / מעבד מזון) –  חיזוק חם לימים קרירים, מנה ראשונה מצויינת, מתאים לכל ארוחה! במידה ויש לכם ציר בקר/עוף/ירקות ניתן להוסיף למרק ולהעשיר את הטעם.

מרכיבים להכנת מרק סלק גזר ועגבניות :

2 כפות שמן קוקוס

1 בצל סגול, קצוץ

1 בצל לבן, קצוץ

2 גזרים, קלופים וקצוצים

2 קופסאות של רסק עגבניות איכותי / 8-9 עגבניות גדולות צלויות (ניתן לצלות בתנור יחד עם הסלק או להשתמש ברסק מוכן)

2-3 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

מלח ופלפל לפי הטעם

אפשרי: 2 כוסות ציר מוכן מראש (בקר/עוף/ירקות)

לקישוט המנה: פטרוזליה / כוסברה קצוצה מעל

הוראות הכנה:

1 לחמם מראש תנור ל- 200 מעלות.

2 להכין תבנית מתאימה לתנור ולפזר בה את הסלק החתוך לקוביות. במידה ובחרתם להשתמש בעגבניות טריות (לא מקופסאת שימורים) חתכו את העגבניות לרבעים ופזרו אותן בין קוביות הסלק. הוסיפו לתבנית כף (או יותר לפי הצורך) של שמן קוקוס, תוכלו לפזר מעל גם מלח, פלפל ועשבי תיבול לפי טעמכם. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20 דקות – עד שהירקות מתרככים ונצלים מעט.

3 חממו כף שמן קוקוס במחבת על להבה בינונית-גבוהה, כשהשמן חם התחילו לטגן את הבצלים והגזרים עד שהבצל הופך שקוף והגזרים מתרככים (5-7 דקות בערך), לאחר מכן כבו את האש והניחו בצד.

4 בחרו סיר מתאים למרק, הכניסו אליו את הסלק והעגבניות הצלויות מהתנור ואת תערובת הבצל והגזר המטוגן.

5 הוסיפו לסיר 2 כוסות מים / 2 כוסות ציר לבחירתכם (יתכן ותצטרכו להוסיף נוזלים עד שתגיעו למרקם שאתם אוהבים) וטחנו את כל תכולת הסיר עם בלנדר מוט.

6 הרתיחו את תכולת הסיר ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו על אש נמוכה לעוד 15-20 דקות. הוסיפו מלח, פלפל ונוזלים לפי הצורך והסירו מהאש.

7 הגישו בקערות ומעל כל קערה קשטו בפטרוזיליה/כוסברה קצוצה, בתיאבון 🙂