מרק חורף – גזר ג'ינג'ר ועוף צלוי

מרק חורף טעים, פשוט להכנה, שלא משאיר מקום לטעויות.

ניתן להשתמש בשאריות הודו או עוף צלוי מהארוחה של אתמול או לצלות אותם בעת הכנת המרק, תוספת הג'ינג'ר הופכת את המרק למחמם במיוחד בימי החורף.

מרכיבים להכנת מרק חורף גזר ג'ינג'ר ועוף צלוי:

חצי קילו כרעי עוף (או לחלופין להשתמש בשאריות עוף צלוי)

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום פרוסות

6 גזרים קלופים ופרוסים

3 כוסות ציר עוף או בקר למרק

כוס וחצי מים

גבעול רוזמרין טרי

2.5 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי קלוף

הוראות הכנה:

1 חממו תנור מראש ל-190 מעלות (רצוי מצב טורבו לצליית העוף). הכניסו את כרעי העוף לתבנית ובזקו עליהן מלח לפי טעם. הכניסו את התבנית לתנור ותנו לעוף להיצלות בין 45 דקות לשעה או לחלופין במידה ואתם משתמשים במדחום – עד שהטמפרטורה הפנימית של הבשר מגיעה ל75 מעלות.

2 בזמן שהעוף בתנור – בסיר, הוסיפו מעט שמן וטגנו את הבצל עד שיזהיב. הוסיפו את את השום הפרוס, ערבבו מעט והוסיפו את הגזרים. טגנו את הגזרים עוד 7 דקות לערך – עד שהם מתחילים להתרכך.

3 הוסיפו לסיר את ציר הבקר, המים והרוזמרין הטרי. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש לחום בינוני-נמוך.

בשלו את המרק עד שהעוף הצלוי מוכן (בערך 20-30 דקות).

4 כשהעוף מוכן הוציאו את התבנית מהתנור ובעזרת סכין ומזלג הפרידו את הבשר מהעצמות וחתכו אותו לחתיכות קטנות יותר. הוסיפו את העוף לסיר המרק יחד עם  שורש הג'ינג'ר – תוכלו לחתוך את השורש לקוביות גדולות במידה ותרצו להוציא אותן לאחר הבישול או לקצוץ אותו דק לאכול אותו יחד עם המרק.

ערבבו והמשיכו לבשל מספר דקות נוספות כדי לאפשר לעוף להשתלב במרק.

5 כבו את האש ומזגו את המרק לקערות, בתיאבון!