מרק דלורית פליאו

עם בואו של החורף אין זמן מתאים יותר להכנת מרק חמים ועשיר.

מרק דלורית מתוקה, בצל, גזר ותוספת מרעננת של תפוח ירוק שמעדן את המתיקות במרק. פשוט מעדן!

מרק דלורית פליאו – מרכיבים להכנה:

1-2 דלוריות גדולות (2.5 קילו לערך) קלופות וחתוכות לקוביות

1 תפוח ירוק קלוף וחתוך לפרוסות ללא הליבה והגרעינים.

1 בצל בינוני קצוץ

2 גזרים קצוצים

3 כפות שמן זית

2 כפיות שטוחות קינמון

1 וחצי כפית מלח

חצי כפית כמון

1 כפית צ'ילי גרוס

1 כף שמן קוקוס

3 כוסות ציר עוף \ ירקות לבחירתכם

הוראות הכנה:

  1. חממו מראש תנור ל205 מעלות צלזיוס. בקערה גדולה ערבבו את הדלורית, שמן זית, 1 כפית קינמון, חצי כפית מלח וחצי כפית כמון. ודאו שהדלוריות מכוסות היטב בשמן ובתבלינים. לאחר מכן פרסו את תכולת הקערה על נייר אפייה בתבנית.
  2. לאותה קערה בה ערבבנו את הדלורית הכניסו את פרוסות התפוח, הבצל הקצוץ והגזרים וערבבו אותם בשאריות המרינדה שבקערה. הניחו את הירקות על נייר אפייה (ניתן להניח ליד הדלוריות בתבנית במידה ויש מקום). והכניסו את שני דפי האפייה על גבי תבנית\רשת לתנור למשך 35-40 דקות (עד שהירקות מתרככים).
  3. בסיר גדול חממו את שמן הקוקוס על הגז, הוסיפו לסיר את כל הירקות הצלויים וערבבו. לאחר מכן הוסיפו את ציר העוף\הירקות לסיר. הוסיפו כפית מלח, קינמון ואבקת צ'ילי. הביאו את הסיר לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את האש וכסו את הסיר במכסה. תנו לתכולה להתבשל למשך 20 דקות.
  4. בעזרת בלנדר "מוט" טחנו את כל תכולת הסיר לקבלת מרקם חלק וסמיך, הגישו חם.

 

בתיאבון 🙂