מרק ברוקולי, קרם קוקוס וצלעות בקר

זה אמנם נשמע מאיים אבל מרק ברוקולי, קרם קוקוס וצלעות בקר הוא מרק פשוט ביותר להכנה. המרק עשיר בטעמים ונהדר לימי החורף או לערב קריר – דרך נהדרת להשתמש בברוקולי ולהקדיש לו מנה משלו.

כדי להוסיף למרק את צלעות הבקר אין צורך להכין מראש צלעות בקר כנתח – ניתן פשוט להוסיף 150-200 גר' של צלעות בקר פרוסות מבית "המזווה" והן יעשירו את המרק ויוסיפו טעם בשרי נמס בפה.

מרכיבים להכנת מרק ברוקולי, קרם קוקוס וצלעות בקר :

3 ראשי ברוקולי, בינונים, חתוכים לפרחים קטנים (בדומה לכרובית)

2 כפות שמן קוקוס, שומן בקר מזוקק או שמן אחר לבחירתכם

1 בצל גדול, קצוץ

2 יחידות לפת קטנה, חתוכות לריבועים קטנים

5 כוסות ציר עוף למרק

מיץ מלימון אחד גדול, סחוט טרי

3/4 כוס חלב שקדים (לא ממותק)

כפית מלח ים, לפי הטעם

כפית פלפל שחור, לפי הטעם

1/3 כוס קרם קוקוס איכותי

150-200 גר' צלעות בקר פרוסות מבית המזווה, חתוכות לרצועות קטנות

הוראות הכנה:

1 בסיר בינוני – חממו את ציר העוף על אש נמוכה.

2 במחבת – חממו את שמן הקוקוס על אש בינונית. הוסיפו למחבת את הבצל הקצוץ, הלפת, מיץ הלימון, המלח והפלפל ובשלו הכל יחד למשך 5 דקות.

3 הוסיפו את פרחי הברוקולי למחבת ובשלו למשך 5 דקות נוספות.

4 העבירו את כל תכולת המחבת אל הסיר עם ציר העוף, הגבירו את האש, כסו עם מכסה והמשיכו לבשל למשך 20-40 דקות, עד שכלל המרכיבים רכים ונימוחים.

5 בזמן שהמרק מתבשל בסיר השתמשו באותה מחבת – הוסיפו כפית שמן קוקוס וטגנו את רצועות צלעות הבקר מעט על המחבת (5-7 דקות) להשחמה והוספת קראנצ'.

6 כבו את האש ותנו לסיר ולתכולתו להתקרר למשך 20 דקות, לאחר מכן טחנו בעזרת בלנדר מוט/ מעבד מזון את המרק שבסיר. במהלך הטחינה, הוסיפו את חלב השקדים וקרם הקוקוס להסמכת המרק והוספת טעם קרמי. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

7 הוסיפו למרק הטחון את רצועות צלעות הבקר המטוגנות קלות וחממו את המרק בשנית לפני ההגשה.

אכלו בתיאבון!