מנה בצ'יק – קוביות חזה עוף מוקפצות בעשבי תיבול

מנה בצ'יק – קוביות חזה עוף מוקפצות בעשבי תיבול שיכולות לשמש אתכם למגוון דברים: כנשנוש, כמילוי (למשל פטריות ממולאות בחזה עוף מוקפץ וירק), כמנה עיקרית לצד תוספת, לשילוב בחביתה ועוד אין סוף אפשרויות. הפלוס הגדול – הכנת המנה לוקחת 30 דקות כולל הכל!

מרכיבים להכנת קוביות חזה עוף מוקפצות בעשבי תיבול :

3 כפות שמן קוקוס / שמן זית לבחירתכם

500-700 גר' חזה עוף / שוקי עוף (ללא עור ועצמות)

1 בצל לבן, קצוץ

3 שיני שום, כתושות

עשבי תיבול לבחירתכם: 1/2 כפית טימין מיובש, 1/4 כפית רוזמרין מיובש, 1/2 כפית אורגנו מיובש

תבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון גס, 1/4 כפית כורכום, 1 כפית כמון, 1 כפית פפריקה, 1/4 כפית צ'ילי גרוס.

הוראות הכנה:

1 חתכו את חזה העוף לקוביות קטנות (2 ס"מ בערך) בגודל ביס.

2 בקערה בינונית ערבבו היטב את כל התבלינים ועשבי התיבול יחד עם 2 כפות שמן זית. לאחר מכן הכניסו את קוביות חזה העוף לקערה, ערבבו והשאירו את העוף במרינדת התבלינים ל-15 דקות.

3 הניחו מחבת על הגז – (עדיפות לווק במידה ויש, גם מחבת טובה תספיק) על חום בינוני-גבוה וחממו כף שמן זית, התחילו לטגן את הבצל הקצוץ למשך 2 דקות ולאחר מכן הוסיפו את קוביות חזה העוף המתובלות. טגנו את קוביות העוף תוך כדי ערבוב עד שהן 'נסגרות' היטב מכל הצדדים ומתחילות להשחים (10 דקות פלוס מינוס).

4. כשקוביות העוף השחימו מעט הוסיפו את השום הכתוש וטגנו למשך 2 דקות נוספות. טעמו קוביית עוף וודאו שהיא עשויה היטב מבפנים, כשהעוף מוכן הסירו את המחבת מהאש.

5 התפנקו על קוביות העוף כשהן חמות או שתשתמשו בהן להכנת מנה נוספת והמשך בישול – בתיאבון 🙂