ממרח פלפלים קלויים

ממרח פלפלים קלויים הוא ממרח שבא טוב לצד כל מנה וההכנה שלו לוקחת 15 דקות של עבודה. אם יש לכם כמה פלפלים ש"התעייפו" במקרר ואתם לא יודעים מה לעשות איתם – זה הפתרון!

מרכיבים להכנת ממרח פלפלים קלויים :

2 כפות שמן זית

5-6 פלפלים בינוניים (גמבה בכל צבע שתרצו)

4-5 שיני שום

מיץ מחצי לימון סחוט

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

הוראות הכנה:

1 תחילה יש לחמם את התנור ל-180 מעלות.

2 בינתיים – חצו את הפלפלים לחצי, הוציאו את כל הגרעינים והניחו בתבנית עם נייר אפייה (הניחו אותם כשהחלק החיצוני של הפלפל כלפי מעלה). הכניסו את תבנית הפלפלים לתנור ל-30 שעה פלוס מינוס, כבו את התנור כשיש ריח קלוי וקליפת הפלפלים משחימה מעט.

3 תנו לפלפלים להצטנן בתוך התנור הכבוי, לאחר 20 דק' הוציאו אותם וקלפו מהם את הקליפה.

4 הכניסו למעבד מזון את הפלפלים הקלויים, שיני השום, מלח, פלפל ומיץ הלימון וטחנו בפולסים עד שמתקבל מרקם די אחיד.

5 הוסיפו לממרח 2 כפות שמן זית וערבבו פנימה בעזרת מזלג, אחסנו את הממרח בצנצנת סגורה במקרר ואכלו בתיאבון!