מוקפץ פליאו ירקות – אספרגוס, פטריות ואגוזי לוז קלויים

מוקפץ פליאו ירקות הוא תוספת נהדרת לצד כל מנה עיקרית, מנה קלה להכנה עם טעמים נהדרים!

מתכון ל: 4 מנות.

מרכיבים להכנת מוקפץ פליאו ירקות-

2 כפות חומץ יין אדום

2 כפות שמן קוקוס

חצי כפית מלח ים (או לפי הטעם)

רבע כפית פלפל גרוס (או לפי טעם)

500 גר' אספרגוס טרי – ללא קצוות הגבעול ( לחתוך ולהפריד)

400 גר' פטריות שמפניון (6 כוסות לערך)

6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

2 כפות אגוזי לוז קלויים, לקצוץ דק

הוראות הכנה:

1 בקערה קטנה – ערבבו את חומץ היין, כף שמן קוקוס, מלח ופלפל גרוס.

2 הרתיחו מים בסיר קטן. הוסיפו את גבעולי האספרגוס לאחר שהמים רתחו למספר דקות (5-7) עד שהם מתרככים מעט אך נשארים קריספיים.

3 סננו את גבעולי האספרגוס מהמים החמים ושטפו אותם מיד במים קרים על מנת להפסיק את הבישול.

4 במחבת, חממו את שארית שמן הקוקוס על חום בינוני-גבוה. הוסיפו את הפטריות, ערבבו וטגנו אותן עד שהן מתרככות. הוסיפו את הבצל הירוק הקצוץ וערבבו למשך דקה אחת נוספת.

5 הוסיפו את גבעולי האספרגוס למחבת וטגנו הכל יחד למשך 3 דקות. כבו את האש והוסיפו לאט למחבת את חומץ היין והתבלינים שבקערה. ערבבו הכל יחד ופזרו מעל התערובת את אגוזי הלוז הקלויים והקצוצים.

6 הגישו ואכלו בתיאבון!